´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 58

Stiati ca... in noiembrie 2013 ...

Stiati ca ...  in noiembrie 2013, cercetatorii belgieni au anuntat descoperirea unui nou ligament in genunchi, necunoscut pana acum? A fost numit ligamentul anterolateral. Un medic francez scrisese despre el inca din anul 1879, dar pana acum existenta acestui ligament nu fusese dovedita. Descoperirea poate ajuta la intelegerea modului in care functioneaza genunchiul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 229 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... in mod normal ...

Stiati ca ...  in mod normal, oamenii au cate 12 coaste pe fiecare parte? Exista insa persoane care au o coasta in plus, in zona cervicala, chiar la baza gatului. De obicei nu este formata complet, ci este doar un strat de tesut, dar poate provoca probleme de sanatate pentru ca striveste nervii si vasele de sange din zona cervicala. Aceasta coasta poata fi intalnita la aproximativ 3% din populatie, estimeaza studiile.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 230 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... toti oamenii au ...

Stiati ca ...  toti oamenii au muschi auriculari, care sunt meniti sa miste urechile, asa cum fac animalele? Doar 15% din oameni pot utiliza insa acesti muschi. Daca la inceput miscarea urechilor era importanta pentru supravietuire, acum aceasta abilitate este folosita doar pentru amuzament.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 231 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... osul hioid este ...

Stiati ca ...  osul hioid este specific oamenilor si este util pentru vorbire? Este singurul os din corp care nu este conectat cu altele. Are forma unei potcoave si se afla in gat, intre barbie si cartilajul tiroidei. Impreuna cu laringele si limba, acest os ajuta la emiterea sunetelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 232 din categoria stiati ca... corpul uman

« 55 56 57

58

59 60 61 »
«

»