´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 59

Stiati ca... osul hioid este ...

Stiati ca ...  osul hioid este specific oamenilor si este util pentru vorbire? Este singurul os din corp care nu este conectat cu altele. Are forma unei potcoave si se afla in gat, intre barbie si cartilajul tiroidei. Impreuna cu laringele si limba, acest os ajuta la emiterea sunetelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 233 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... coccisul este o ...

Stiati ca ...  coccisul este o ramasita a cozii mostenita de la maimute? Desi se crede ca ajuta la sustinea organelor din pelvis si a muschilor, acest os care seamana cu o codita este deseori eliminat prin operatie, fara vreun efect secundar nedorit. Uneori, copiii se nasc cu un coccis foarte lung, iar daca acum bebelusul este operat si va avea o viata normala, in Evul Mediu atat micutul cat si mama lui erau ucisi, fiind considerati posedati de diavol.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 234 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... Philtrum este regiunea ...

Stiati ca ...  Philtrum este regiunea usor adancita de deasupra buzei superioare, are la animale rolul de la imbunatati mirosul si de a mentine umeda zona de sub nas? La oameni insa, aceasta parte a corpului nu pare sa aiba vreun rol. Oamenii se bazeaza mai mult pe vaz decat pe alte simturi. Tousi, anomalii in aceasta regiune a corpului pot sugera, la fetusi, anumite afectiuni grave.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 235 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... intre 6 si ...

Stiati ca ...  intre 6 si 8% din populatia lumii sufera de dependenta de s*x?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 236 din categoria stiati ca... corpul uman

« 56 57 58

59

60 61 62 »
«

»