´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 60

Stiati ca... cercetatorii au stabilit ...

Stiati ca ...  cercetatorii au stabilit ca barbatii au creierul cu 11% mai mare decat al femeilor (in totalitatea lui)? Se pare ca exista cu 9% mai multa materie cenusie in creierul barbatilor fata de cel al femeilor si ca materia alba este cu 13% mai mare in cazul barbatilor?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 237 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... ochiul uman este ...

Stiati ca ...  ochiul uman este atat de sensibil incat poate vedea o lumanare aprinsa de la 1,6 km departare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 238 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... desi bebelusii seamana ...

Stiati ca ...  desi bebelusii seamana intre ei din punct de vedere fizic in primele saptamani de viata, se deosebesc deja din punct de vedere al comportamentului si al personalitatii? Temeliile comportamentului si personalitatii lor sunt puse inca din viata intrauterina. De exemplu, s-a stabilit ca bebelusii care erau foarte agitati inainte de a se naste tind sa devina niste copii colerici si mofturosi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 239 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... fatul se misca ...

Stiati ca ...  fatul se misca foarte mult indiferent daca doarme sau este treaz? Acesta isi intinde corpul, mainile si picioarele, isi flexeaza degetele de la maini si de la picioare, se incrunta sau zambeste, si isi exploreaza teritoriul, prin intermediul atingerilor. Pe langa aceste miscari uzuale, specialistii au identificat si alte gesturi, mai putin obisnuite, ale bebelusului: linge peretele uterin si se plimba la propriu prin uter. Mai tarziu, cand este mai mare, sta pe spate si impinge cu piciorusele in peretele uterin. Femeile care au mai nascut au uterul putin mai mare decat cele aflate la prima sarcina si cordonul ombilical mai lung. Asadar, in cazul acestora, micutul are la dispozitie un spatiu mai vast pe care sa-l exploreze si mai multa libertate de miscare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 240 din categoria stiati ca... corpul uman

« 57 58 59

60

61 62 63 »
«

»