´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 85

Stiati ca... pentru a putea ...

Stiati ca ...  pentru a putea distinge culorile, ochiul omenesc are nevoie de antrenament? Un copil nou-nascut nu distinge culorile, ci dobandeste aceasta posibilitate abia la 6-7 luni. Un adult, fara anomalii cromatice, deosebeste 10.000 de nuante de culori.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 337 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... firul de par ...

Stiati ca ...  firul de par uman este mai rezistent la rupere decat o sarma de aceeasi grosime? Astfel, firul de par suporta 40 kg pe un milimetru patrat, in timp de o sarma de plumb suporta doar 2 kilograme, una de zinc 13 kilograme, una de aluminiu 25 kilograme, una de platina 30 kilograme.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 338 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... in cursul unei ...

Stiati ca ...  in cursul unei vieti de 70 de ani, omul integreaza circa 100 tone de alimente? Printre aceste alimente, numai 1% provin din apa, desi, se stie, intinderile de apa ocupa 75% din suprafata globului terestru.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 339 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... s-a demonstrat faptul ...

Stiati ca ...  s-a demonstrat faptul ca un nas mare e, categoric, un avantaj: posesorul sau inhaleaza cu cca. 7% mai putine substante si particule care pot declansa infectii si alergii? Un nas mai mare constituie o bariera mai eficienta in calea germenilor patogeni, impiedicand raspandirea racelilor transmise pe cale respiratorie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 340 din categoria stiati ca... corpul uman

« 82 83 84

85

86 87 88 »
«

»