´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 88

Stiati ca... acesta trimite la ...

Stiati ca ...  acesta trimite la fiecare contractie aproximativ jumatate din sange spre plamani, unde dioxidul de carbon este evacuat in aerul expirat atunci cand oxigenul este absorbit de catre globulele rosii?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 349 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... cealalta parte a ...

Stiati ca ...  cealalta parte a sangelui este trimisa prin aorta spre diferitele tesuturi, de unde se intoarce prin venele cave?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 350 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... culoarea sangelui este ...

Stiati ca ...  culoarea sangelui este conferita de prezenta pigmentului respirator, a hemoglobinei din hematii? Culoarea hemoglobinei variaza in functie de starea sa chimica. La nivelul arterelor, unde hemoglobina este saturate cu oxigen 100% predominanata oxihemoglobinei determina culoarea rosie aprinsa a sangelui.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 351 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... in teritoriul venos ...

Stiati ca ...  in teritoriul venos al sangelui, unde saturatia cu oxigen abia atinge 60% din capacitate de fixare a hemoglobinei, cantitate mare de hemoglobina redusa confera culoare rosie inchisa sangelui venos? Diferentele de saturatie in oxigen explica de altfel si diferentele de culoare dintre single din zonele cu circulatie active si single zonelor cu circulatie lenta, cu gradredus de oxigenare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 352 din categoria stiati ca... corpul uman

« 85 86 87

88

89 90 91 »
«

»