´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 97

Stiati ca... pana si creierul ...

Stiati ca ...  pana si creierul barbatului este diferit de cel al femeii? Diferenta principala apare la procesele de memorie, la controlul cerebral al bioritmului hormonal si organic precum si printr-un comportament diferit.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 385 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... unele dureri de ...

Stiati ca ...  unele dureri de cap pot fi produse de afectiunile colonului? Afectiunile colonului pot duce la toxifierea organismului, ceea ce se poate manifesta si prin dureri de cap, alaturi de alte manifestari locale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 386 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... omul are neuroni ...

Stiati ca ...  omul are neuroni care se regenereaza? Exista o teorie veche care spune ca neuronii nu se regenereaza, insa studiile de specialitate din ultimii ani au venit cu vesti bune: neuronii nostri se regenereaza, dar la cateva decenii, de aceea se considera ca un neuron afectat la 40 de ani de exemplu nu se mai regenreaza deoarece nu mai apuca.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 387 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... deshidratarea poate provoca ...

Stiati ca ...  deshidratarea poate provoca dureri de cap? Deshidratarea duce la variatii ale tensiunii arteriale, astfel ca mai putin sange, prin caderea catitatii de apa din organism va duce la scaderea tensiunii in vase. La nivel cerebral hipotensiunea (scaderea tensiunii sangelui in artere) duce la aparitia durerilor de cap.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 388 din categoria stiati ca... corpul uman

« 94 95 96

97

98 99 100 »
«

»