´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 141

Stiati ca... anumite specii de ...

Stiati ca ...  anumite specii de reptile sunt mute? Crocodilii, soparlele nocturne, geckonidele si soparlele gulerate emit sunete foarte puternice. Serpii si unele specii de soparle sasaie, broastele testoase pufaie si suiera.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 561 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la reptile insusirile ...

Stiati ca ...  la reptile insusirile psihice sunt mai dezvoltate ca la amfibieni, dar niciodata nu ajung la nivelul celor de la animalele cu sange cald? Prin dresaj s-a dovedit ca si broastele testoase au capacitatea de a memora, ele acumuleaza experienta si-si recunosc ingrijitorii cand sunt crescute in captivitate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 562 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la reptile creierul ...

Stiati ca ...  la reptile creierul este mult mai dezvoltat ca la pesti si amfibieni, dar niciodata nu poate sa ajunga din urma pe cel al pasarilor si mamiferelor? Stratul extern al scoartei cerebrale este mai dezvoltat, la fel si cel al creierului mic, iar maduva spinarii se intinde si pana la varful cozii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 563 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la serpi limba ...

Stiati ca ...  la serpi limba este prelungita, are doua varfuri lungi, filiforme, subtiri si mobile? La crocodili si broastele testoase limba este groasa si scurta. La soparle limba este ovala si plata, iar la anumite specii este bifurcata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 564 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 138 139 140

141

142 143 144 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct