´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 159

Stiati ca... in nordul Africii ...

Stiati ca ...  in nordul Africii traieste broasca raioasa cu gheare (Xenopus laevis) care are lungimea corpului de 6-13 cm si se remarca prin membrele posterioare foarte mari si musculoase, iar cele anterioare prevazute cu cate trei degete si gheare lungi si ascutite?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 633 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca raioasa este ...

Stiati ca ...  broasca raioasa este numita si platanna si este perfect adaptata la viata pe fundul iazurilor si lacurilor? Ghearele foarte lungi sunt folosite pentru a duce la gura mici pesti si nevertebrate cu care se hraneste.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 634 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... unul dintre cei ...

Stiati ca ...  unul dintre cei mai interesanti amfibieni este broasca fara limba (Pipa pipa) care se gaseste in nordul Americii de Sud? Aceasta specie nu are limba si are un mod de viata exclusiv acvatic, traieste in ape tulburi si namoloase. Modul de reproducere este oarecum diferit fata de cel care apare la alte specii de broaste acvatice. Masculul se prinde de spatele femelei, apoi incep sa se rostogoleasca impreuna in apa, ouale sunt eliberate de femela, fecundate de mascul si prinse in zona dintre spatele femelei si burta masculului. Dupa un timp ouale sunt absorbite in pielea de pe partea dorsala a femelei si raman acolo pana eclozeaza si apar mici broscute.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 635 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca cu corn ...

Stiati ca ...  broasca cu corn asiatica (Megophrys montana) este distribuita in sud-estul Asiei? Are lungimea corpului de 7-14 cm si un aspect ca de frunza. Botul ei este ascutit, deasupra ochilor are doua coarne si cateva pliuri de piele care par a fi marginile unei frunze ce o camufleaza perfect in stratul de vegetatie de pe solul padurii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 636 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 156 157 158

159

160 161 162 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct