´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 241

Stiati ca... pinguinii albastrii au ...

Stiati ca ...  pinguinii albastrii au o greutate de maxim 3 kilograme? Pot fi recunoscuti dupa dunga de pe spate de culoare albastruie spre gri, motiv pentru care au si primit acest nume, iar piciorusele lor micute sunt de culoare rozie. Aceasta specie se gaseste in Australia cat si in Noua Zeelanda, si din pacate au mai multi dusmani din cauza ca vietuiesc in apropiere de oameni, iar cainii, vulpile sau ratonii sunt printre cei mai mari pradatori ai lor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 961 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cangurul de copac ...

Stiati ca ...  cangurul de copac este desigur si el un animal marsupial, prin urmare are in partea de jos a abdomenului, un buzunar de piele, unde stau puii dupa ce se nasc? In plus blana acestor canguri este foarte moale, avand o textura similara cu a lanii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 962 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... chiar daca pana ...

Stiati ca ...  chiar daca pana aici ne-am referit la cangurul de copac ca fiind o singura specie, trebuie sa stiti ca si aceasta se imparte in mai multe diviziuni, avand in vedere ca mai avem inca 17 subcategorii? Diferenta dintre ele este insa la culoare, cat si la marime (pot fi cenusii, rosiatici sau maronii) avand in vedere ca cel mai mic cangur arboricol are aproximativ 40 de centimetri lungime, iar cel mai mare cangur arboricol are maximum 80 de centimetri. Greutatea maxima pe care o poate avea un cangur de copac este de 15 kilograme.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 963 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cangurul de copac ...

Stiati ca ...  cangurul de copac face salturi mari, fiind chiar celebru pentru aceasta deplasare printre saritoarele de copac? De exemplu, un cangur poate sari dintr-un copac in altul aproape zece metri, iar dintr-un copac pe pamant pot sa faca o distanta de pana la douazeci de metri, fara sa se accidenteze sau sa isi produca vreo leziune minora.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 964 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 238 239 240

241

242 243 244 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct