´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 244

Stiati ca... sistemul de digestie ...

Stiati ca ...  sistemul de digestie al majoritatii paianjenilor este foarte bine adaptat pentru a digera mancare lichida? Tocmai de ceea paianjenii digera mancarea undeva in natura,de exemplu isi prind prada in matase pana aceasta se sufoca, devine lichid, pentru ca apoi sa ingurgiteze lichidul. Creierul unui paianjen, spun specialistii, pare sa fie foarte complex, functionand in functie de criteriile pe care le foloseste pentru a-si procura mancarea. Daca el isi localizeaza hrana prin senzorii vizuali, atunci acesta va dezvolta partea aceea a creierului mai mult, iar daca isi localizeaza hrana prin atingere, deci prin intermediul stimulilor senzoriali, de asemenea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 973 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... paianjenii au de ...

Stiati ca ...  paianjenii au de regula patru ochi, acestia sunt simpli, insa la cei care sunt nevoiti sa vaneze, ochii sunt mai mari, la cei care isi fac panza pentru a prinde prada, sunt mai mici? Clestii paianjenilor mai sunt numiti si chelicerae, iar prima sa pereche are un fel de ascutitura mai larga prin care arunca otrava atunci cand vrea sa ucida. De regula aceasta vine dintr-un cleste, chiar din capat.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 974 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... paianjenul are o ...

Stiati ca ...  paianjenul are o parte anterioara si una posterioara, partea anterioara poarta denumirea de prosoma sau de cefalotorace, iar partea posterioara se numeste abdomen sau opiosthoma? Ambele parti sunt despartite prin intermediul unui gat destul de subtire aproape invizibil pentru noi, cu ajutorul acestuia insa paianjenul se poate deplasa si poate sa isi foloseasca matasea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 975 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... calutii de mare ...

Stiati ca ...  calutii de mare mananca mai mult ierburi din mare, iar atunci cand se hranesc ei se agata cu coada din spate, care are forma unei spirale, de ceea ce vor sa consume? Nu au obiceiul de a fugi dupa hrana asa cum au putut fi observati pestii ca o fac.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 976 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 241 242 243

244

245 246 247 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct