´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 251

Stiati ca... girafa este cel ...

Stiati ca ...  girafa este cel mai inalt animal, iar numele sau centreaza chiar aceasta idee, avand in traducere libera semnificatia de "cea mai inalta dintre toate", numele sau provenind din araba? Masculul girafa poate sa atinga o greutate de pana la 900 de kilograme, iar inaltimea sa ajunge pana la 5.5 metri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1001 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... chiar daca este ...

Stiati ca ...  chiar daca este inrudita cu alte clase de animale precum Bovidae su Cervidae, girafa are totusi propria ei grupa si anume Giraffidae? In aceasta grupa, sau familie, este inclusa insa numai girafa si o ruda mai apropiata numita okapi, deci familia este destul de restransa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1002 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... paianjenii fac parte ...

Stiati ca ...  paianjenii fac parte din clasa arachnida, din oridinul araneae, fiind stiute pana acum 105 familii in total, din care 10 sunt deja disparute? Cele mai remarcabile specii sunt paianjenul lup, paianjenul tesator orb, cat si paianjenul saritor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1003 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... masculii paianjen se ...

Stiati ca ...  masculii paianjen se maturizeaza mult mai repede si in functie de rapiditatea cu care isi gasesc o femela se vor reproduce? Adesea puii stau pe langa mama, fiind carati in cele mai multe cazuri pana cand acestia se pot descurca singuri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1004 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 248 249 250

251

252 253 254 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct