´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 252

Stiati ca... exista si asa ...

Stiati ca ...  exista si asa numitii paianjeni saritori care de fapt nu fac nimic altceva decat sa sara practic pe prada, sau dupa cum se spune sa creeze o ambuscada? Acestia sunt si foarte priceputi in deghizari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1005 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista paianjeni care ...

Stiati ca ...  exista paianjeni care vaneaza pur si simplu, fara ajutorul matasii, ei sunt cei care stau la panda, iar cand prada se apropie o prind, insa adesea ei se bazeaza pe simturile proprii precum vazul si pipaitul? Vazul il folosesc in cazul in care sunt nevoiti sa vaneze pe timp de zi, iar pipaitul il folosesc atunci cand sunt nevoiti sa vaneze noaptea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1006 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... paianjenii nu sunt ...

Stiati ca ...  paianjenii nu sunt deloc sociabili unul cu altul? Foarte rar creeaza o panza comuna, iar cei care o fac isi pun toate bazele pe simturile tactile.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1007 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... matasea paianjenilor este ...

Stiati ca ...  matasea paianjenilor este folosita si pentru a face cuiburi, pentru a le aduce aproape unul de altul, dar si pentru a-i ajuta pe paianjeni sa isi gaseasca calea, pentru ei totul fiind un fel de labirint in deplasare? Totusi cea mai des intalnita matase este cea cunoscuta sub denumirea de panza de paianjen, cea cu care de regula paianjenii isi prind prada si o devoreaza iar dupa acest moment creeaza matasea cu care o infasoara.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1008 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 249 250 251

252

253 254 255 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct