´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 256

Stiati ca... ceratopogonidae este o ...

Stiati ca ...  ceratopogonidae este o musculita de 1-3 milimetri, care poate sa parcurga in jur de 35 metri pe ora, lasand impresia ca sta pe loc, chiar si atunci cand zboara?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1021 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... diplopodele o clasa ...

Stiati ca ...  diplopodele, o clasa de miriapode sunt supranumite "mii de picioare", insa sunt foarte lente? Specia cu cele mai multe picioare (750) se numeste Illacme plenipes, are corpul alungit (intre 2 si 280 milimetri), rotunjit (ca o rama mai mare) si tocmai din pricina picioarelor numeroase si scurte se deplaseaza foarte greu.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1022 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in topul celor ...

Stiati ca ...  in topul celor mai rapide vietuitoare, pe primul loc se situeaza Soimul calator (Falco peregrinus), a carui viteza ideala, in picaj, poate sa atinga 400 km/ora? Traieste intr-un vast areal, de peste 10 milioane de kilometri patrati, acoperind toate continentele, mai putin Antarctica. Nu isi face cuib, adapostindu-se in locurile mai ferite ale falezelor sau in copacii inalti. Numarul soimilor calatori a scazut dramatic dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, din cauza poluarii cu DDT, un pesticid periculos, astazi interzis in multe tari ale lumii. De-a lungul timpului, soimul calator a fost domesticit pentru vanatoare. Intr-un calcul teoretic (ideal) al vitezei in picaj, luandu-se in considerare greutatea pasarii, volumul, coeficientul aerodinamic si traiectoria, s-a ajuns la concluzia ca soimul ar putea sa atinga si 400 kilometri/ora, dar, in mod real, cea mai mare viteza a fost inregistrata in 2005, cand a fost filmat un soim care a zburat cu 389 kilometri/ora.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1023 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... fregata mare Fregata ...

Stiati ca ...  fregata mare (Fregata aquila) este o pasare marina, care, in zborurile ei inalte si elegante, atinge, adeseori, 200 kilometri/ora? Traieste in partea de nord-est a Insulei Ascension, din Atlantic, intre coasta Africii si America de Sud.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1024 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 253 254 255

256

257 258 259 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct