´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 288

Stiati ca... pasarile care se ...

Stiati ca ...  pasarile care se aventureaza sa se aseze pe apa sau sa inoate deasupra lacului Natron, pozitionat in partea nordica a Tanzaniei, in apropierea granitei cu Kenya, sunt transformate, la propriu, in adevarate statui, din cauza alcalinitatii apei, care poate atinge un PH de 9-10.5, aproape la fel de alcalin ca amoniacul? Practic, pasarile care ating apa sunt calcifiate!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1149 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... un caras auriu ...

Stiati ca ...  un caras auriu, tinut intr-o incapere lipsita de lumina, va deveni, in cele din urma, alb?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1150 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... furnica cu falcile-capcana ...

Stiati ca ...  furnica cu falcile-capcana (Odontomachus bauri) isi poate inchide mandibulele cu o viteza incredibila: o cursa completa in 0,13 milisecunde, de 2.300 de ori mai rapid decat o clipire? Aceasta abilitate le permite furnicilor sa sara, in timp ce se agata cu "gura" de sol, la inaltimi si pe distante uimitoare, raportat la dimensiunile lor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1151 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... gandacul de desert ...

Stiati ca ...  gandacul de desert din Namibia (Stenocara gracilipes), care traieste pe tarmul arid al acestei tari, intr-o regiune in care nivelul anual de precipitatii este de 40 de milimetri, a dezvoltat o metoda unica pentru a obtine apa de baut? Dimineata, pe tarmul atlantic al Namibiei, se formeaza ceata ca urmare a interactiunii dintre aerul fierbinte al desertului si briza venita dinspre ocean. Gandacul are un set de aripi adaptate pentru a colecta apa, pe care le extinde, acumuland picaturi minuscule de lichid. Cand aceste picaturi au devenit suficient de mari, acestea aluneca intr-un "sant" acoperit cu o substanta ceroasa ce transmite apa spre gura sa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1152 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 285 286 287

288

289 290 291 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct