´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 301

Stiati ca... in Brazilia se ...

Stiati ca ...  in Brazilia se afla cea mai mare populatie de maimute de pe glob?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1201 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista un melc ...

Stiati ca ...  exista un melc marin care isi abandoneaza penisul dupa copulatie, ca ulterior sa-i creasca altul in loc? Melcul alb-rosu cunoscut sub numele de Chromodoris reticulata (care este de fapt o molusca fara carapace) traieste in apele calde din Asia de Sud-Est. Cercetatorii au descoperit ca animalul are nevoie de 24 de ore intre partidele de sex pentru a "derula" un penis juvenil care este spiralat in interiorul corpului, acesta luand locul penisului extern uzat. Specialistii au observat ca animalul poate repeta acest proces de cel putin trei ori. Animalul joaca un rol dublu in timpul copulatiei: el transmite sperma partenerului, dar, in acelasi timp, receptioneaza sperma de la acesta, pe care o stocheaza pentru inseminarea ulterioara.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1202 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... Euprymna tasmanica este ...

Stiati ca ...  "Euprymna tasmanica" este un calamar cu o lungime de doar 7 cm, care traieste intr-un ritm rapid, avand o viata foarte scurta, de doar un an? Cu toate acestea, actul sexual al acestor cefalopode poate dura pana la trei ore.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1203 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... s-a descoperit o ...

Stiati ca ...  s-a descoperit o specie primitiva de coral pe tarmul Australiei, care a trait acum circa 570 de milioane de ani si este prima specie care s-a reprodus pe cale sexuala, cu 30 de milioane de ani mai devreme decat se crezuse initial? Botezata "Funisia dorothea", specia a aparut in era Neoproterozoica si reprezenta unul dintre cele mai avansate organisme din acea perioada. Acesta putea atinge o lungime de 30 de centimetri, fiind suficient de flexibil pentru a se apleca in cautarea partenerilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1204 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 298 299 300

301

302 303 304 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct